pátek 3. září 2010

Bok a la Momofuku

Před časem u Cuketky se o něm s nadšením psalo a následně až bouřlivě diskutovalo. Začíná se topit, takže připomenout takovou zahřívací pečínku není od věci:
Vtip je v tom, že se maso namarinuje směsí soli a cukru 1:1, pak se peče prudce celou hodinu a další hodinku a čtvrt mírně.
Na kus přes půl kila těžký jsem dala 5 lžic soli a 5 lžic cukru a nechala v lednici přes noc.
Výsledek - skvost!
Skutečně se nevyplatí péci jen jeden kus, na příště jsem si už pořídila aspoň dva - prostě tolik, kolik se vejde do trouby, strávníci se hravě najdou!

Chcete-li originální recept na Momofuku pork buns, najdete u Cuketky. Já jsem použila jen pečený bůček a doplnila ho šťouchanými brambory s jarní cibulkou a další zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat