neděle 17. května 2015

Restaurant Day - uvařeno a snědeno


Tentokrát jsem s kamarádkami knihovnicemi připravila Restaurant Day na dvou místech. Knihovna Hradčany na Pohořelci nabídla zahradu na exkluzivním místě a hlavní budova na Mariánském náměstí taky nechtěla zůstat stranou... Počasí bylo překrásné, a ačkoli se konalo snad milion akcí ve stejném termínu a my nakonec měly trochu obavy, zda po všem úsilí lidé přijdou, vše dopadlo velmi dobře. Děkuji tak všem pomocníkům.



Piknik v retro stylu, Hančiny dortíky včetně tamarindového chessecaku, VeVeRaw dezerty, Tartaletkový ráj, autentické toskánské risotto s červenou čekankou, domácí čaje zastudena, káva přímo z Kolumbie...ani se to nedá všechno vyjmenovat. Lidé se trousili postupně a kolem poledne zahradu dost zaplnili. Raději ať mluví fotky.

tamarind - foto Dortíky od Hanky

Tartaletkový ráj (foto jejich)

Mezi vidličkou a nožem - piknik
Marcovo risotto
Dortíky od HAnky-avokádový raw krém

Ve vestibulu knihovny na Mariánském náměstí zase úderem jedenácté vtrhla dovnitř silná vlna návštěvníků, že ani kuchařky nestačily obsluhovat.


Pěknou řádku stánků daly dohromady Knihovnice v kuchyni, úspěch měly zeleninové pomazánky i tlapičková série. ALe nejvíc zabodovaly klasické buchty, to už jsme viděly na podzim. Další vegetariánské dobroty včetně raw od Zdeny byly také žádané, ti prakticky vyprodali kolem třetí, stejně jako teau monde. Krom dortů nadchly i domácí pralinky. Zařídili jsme také kapslovou lepší kávu.


foto H. Kubicová

Nechybělo ani Vilemínino zátiší - krom již osvědčeného vinného želé jsem nabídla i dva válečné recepty - tvarohový koláč z bramborového těsta a na ochutnávku krupicovou pěnu (rcp v dalším článku) jako náhradu šlehačky. Oba byly hodně úspěšné, pěna vzbudila nadšeníi u mladých Angličanů, že to znají z dětství, jiným zase překvapivě skvěle chutnala.



U stánku jsem mohla být až odpoledne. Sekané řízky s hořčičným dipem a vinným želé se prodávaly dobře, česnek s domácím sýrem taky šel na odbyt. Nakonec mi zbylo pár kousků, lidé se trousili až do konce.

Tím reportáž o celém Restaurant Day v MKP končím a koho zajímá pohled do zákulisí, ať si počká na další článek...

Žádné komentáře:

Okomentovat