sobota 11. června 2011

Weckování - vař do zásoby!

Z mojí nepočetné sbírky starých kuchařských knih jsem se nepodělila o tuto:
Nyní, před zavařovací sezónou, je nejvyšší čas ji připomenout:)
Díky spřátelené dárkyni mohu pár neocenitelných tipů předat i vám.
Před 98 lety bych mohla být třeba kočující učitelkou.
Dobové teorie znějí dnes neodolatelně nostalgicky, ale tehdy znamenaly vědecký pokrok:
Vše se zdálo vědecky podložené a veškeré zařízení působilo technicky dokonale. Všimněte si: odporné látky ze zeleniny odcházejí dnem, takže chuť se znamenitě zlepší - skvost!
Věnujte náležitou pozornost pravidlům:
Je s podivem, že domácí zavařování masa, dokonce smaženého, lidstvo přežilo:
Z dětství si už nepamatuju, zda na starých víkách a hlavách na zavařovačky, které používal babička, byl nápis Weck, ale slovo vekovat se pro veškeré zavařování používalo běžně.

Žádné komentáře:

Okomentovat