středa 28. července 2010

Polévka mexická

Tahle polévka by patřila i do sprintů, ale když tady to nejde technicky zařídit...tak bude v polévkách.
Měla jsem malou plechovku mexické směsi a zbytek sekaných rajčat - základ tedy byl po ruce.
Na kostičkách slaniny jsem opekla velkou pokrájenou cibuli, přidala směs i rajčata, sůl, pepř, doplnila trochu vody a krátce povařila.
mex polevka
Chuť jsem zvýraznila pár kostičkami mraženého vývaru, ale není to příliš třeba, suroviny ji zařídí samy. Komu by se polévka zdála řídká, může zahustit třeba lžící namočeného škrobu nebo instantní jíšky.mex polevka
K mírně pálivé i nakyslé polévce totiž báječně chutnají křupavé kukuřičné nachos. Je lehká a osvěžující. A velmi fotogenická!

Žádné komentáře:

Okomentovat