Soté je něco rychlého. Nazvala jsem tak tedy tuhle variaci, která se rodila prakticky za pochodu, když už se nudličky kuřecího masa pekly na pánvi. Tedy skoro - že chci konečně použít skleničku kyselých houbiček, jsem věděla.Ty ale stačí přidat až později, zatím jsem tedy v ledničce pohledala cibuli a zbylé rajče. Obojí jsem nakrájela a přidala na pánev, orestovala a doplnila houbičky, okapané z nálevu. Extra to je na fotce spíš pro tu kompozici.
Suroviny jsem smíchala a dochutila, přidala jsem i zbytek rajského protlaku, trochu sójové omáčky, pepř a sůl. Kořenit by šlo ledasčím, dala jsem trochu rozmarýnu. Víc potřeba nebylo.
Soté je výborné i s pečivem, s kuskusem, rýžovými nudlemi.
Jako rychlé jídlo, na které kze využít i menší zbytky, je předurčeno k dennímu vaření - ale takové směsi s masem dělá asi každý. Nyní je už v nabídce více druhů zeleniny, které přímo vybízejí k nějakým novým kombinacícm.
Jiné soté, z krůty s pórkem, najdete zde.
Tak to jen jednoduchý recept prozatím, protože v takovém krásném počasí nebyl čas na velké sepisování.
Žádné komentáře:
Okomentovat