Z uplynulého roku nemám úplně nejlepší pocit, byl zkrátka takový divný - tedy spíš se dělo věcí víc než méně a nebyly vždy k lepšímu, ačkoli přímo sama osobně si nemůžu stěžovat, že by se mi nic nedařilo.
V únoru jsem začala přispívat i na blog iDnesu a teď před Vánoci se objevily moje první články v magazínu na Tradičních receptech.
Tím pádem jsem začala přemýšlet, co s tím - prvotní ideu, že iDnes bude jen "refreshem" Vilemínina zátiší, se mi nepovedlo udržet, a to zejména kvůli zcela jinému složení čtenářů. I Tradiční recepty budou chtít něco jiného, krom toho je tam rozsah textu i fotek určitým způsobem omezen.
Ale už se obrysy zjasňují a doufám, že jsem si hlavní směry načrtla dobře. Ostatně záleží jen na mě, jestli je do budoucna změním :)
Co od mého psaní tedy můžete očekávat?
vilemina.blog.cz
Zde hodlám pokračovat jako dosud - podělím se o nové zážitky v kuchyni, nové recepty a postupy i další témata, s vařením volně související. Můžu sem dát i nejvíc fotek. Vilemínino zátiší vnímám jako prostor nejvíce intimní, setkávám se s mnoha jeho návštěvníky již pátým rokem. Odhaduji zde vyšší výskyt zapálených foodloverů. Na nový příspěvek se mohou těšit tak 3-5x do měsíce.
kadlasova.idnes.cz
Na iDnesu najdou blog i tací, kteří se jinak o vaření nezajímají. Lepší odezvu mají témata poněkud všeobecnější nebo soubornější, články jsou i delší . Nebývá řeč o jednom receptu, ale o možnostech využití jedné suroviny, třeba sezónní, představuji i různé obměny, celá menu k rozmanitým příležitostem. K tomu i více vzpomínání, otázky kolem výživy vůbec, podpora domácího vaření. Nový článek se tu objeví 2-3x do měsíce.
Tradiční recepty
Začínám s psaním pro magazín Fidel Gastro. V kratších článcích budu představovat nejrůznější zajímavosti, příhody, rady a tipy, připomenu staré tradice v průběhu celého roku, sezónní vaření, gastronomické události. Nových článků by mělo být až osm do měsíce. A to ještě nebude všechno, další novinky se chystají.
Cukr na nitku - autorská čtení
Knížka vyšla na konci loňského roku a uspořádaná čtení s ochutnávkami měla dobrý ohlas. Ta nejúspěšnější z nich se konala v listopadu v Jablonci, v prosinci v Brandýse nad Labem a v květnu na Světu knihy.
Zajímavé je, že všechny generace od třiceti do osmdesáti mají pocit, že je to přesně o nich! Ptají se i na pokračování - ano, pracuji na něm, bude zahrnovat moji další životní etapu, odehrávající se ve zcela jiných podmínkách než první část.
Pro letošek je to už všechno, poslední příspěvek.
Ať vám konec starého a začátek nového roku chutná co nejlépe! A nejezte žádné "blafy"!
Vilemína
Žádné komentáře:
Okomentovat