pondělí 23. května 2016

Jaký byl RD...

...za exkluzivního počasí a v exkluzivním prostředí, v zahradě na rohu Pohořelce a Loretánského náměstí, to nemohlo nedopadnout. Pár fotek pro ilustraci, více na facebooku.












Restaurací bylo devět, návštěvníků prošlo pár desítek přes 300, co jsme uhlídali. Tak nějak se většina snědla, zbytky nebyly velké. Snad tedy nikdo neprodělal, ale myslíte-li, že se na takové jednorázové akci dá něco vydělat, tak to spíše ne. Náklady totiž jsou značné - práci, dopravu, plánování a rozmýšlení nebo pořízení nákupů a organizační přípravy nikdo ani nepočítá. Je to zábava, uděláte tou nabídkou radost ostatním, ověříte si, zda vaše chutnají i dalším lidem.

Moje krůtí ragú (podle tohoto receptu) nejdříve netáhlo, ale pak se snědlo až na pár porcí - a ohlasy byly více než pozitivní!
První zmizely bretaňské sušenky, ale těch jsem měla jen deset balení. Pozornost budil slaný závin i lívance, dopoledne slané, odpoledne sladké. Celkem jsem prodala přes devadesát položek, s "režijními" porcemi přes stovku.
Když už někdo něco ochutnal, byl spokojen. A tak to šlo i u dalších stánků. Koláče z Bubenče vyprodaly jako první, už před čtvrtou. Největší zájem prý byl o obyčejné buchty...Trochu moc teplo bylo zrána u zdi, pak se to otočilo a vyhřála se zahrada pod stromky. Žádné zádrhele, konflikty, stížnosti, nehody - dopadlo to dobře.

Ještě bude jedna příležitost ochutnat od několika účastníků (pro změnu) středověké menu, a to 11. 6. při Muzejní noci v knihovně na Mariánském náměstí.








Žádné komentáře:

Okomentovat