Tvarožník mi připomněla přítelkyně, která mi přinesla k ochutnání, co milují vnoučata. Tvarožník je bez mouky, jen s krupicí, je lehký, měkký, "mokrý", jak to děti milují. Vyštrachala jsem recept z 80. let , že ho upeču taky.
Nebyla navrch drobenka? V receptu ji nemám, ale na tvarožníku od přítelkyně něco bylo - mohla bych zkusit konečně drobenku z kokosu, ta se upeče dozlatova, což tomu bílému těstu prospěje.
Do formy velké jako dortovka je potřeba:
2 tučné tvarohy (ve stříbře), 2 vejce, 7 lžic krupice, 7 lžic slunečnicového oleje, 7 lžic mléka (i více), 5 lžic cukru (i méně), 1/2 prdopeče, 1 vanilkový cukr (nemusí být).
Nejprve jsem vejce rozšlehala s cukrem, olejem, mlékem, pak přidala krupici a prášek do pečiva a nakonec zamíchala tvarohy. Urovnala jsem hmotu lžicí do formy s pečícím papírem a posypala hustě drobenkou s kokosem: vidličkou a pak prsty jsem rozmělnila 80g mletého kokosu, skoro 50g másla, několik lžic cukru a 1-2 lžíce mouky.
Pekla jsem dobrých 40-50 minut, až se tvaroh dobře propekl. Zkraje jsem kousek ochutnala, když ještě propečený nebyl - hmota je dost mokrá, tak to trvá déle než u koláče. Kokosová drobenka krásně voněla a v kombinaci s tvarohem to byl dobrý lehký moučník. Asi ho příště budu muset udělat ze 3 tvarohů do větší formy!
Žádné komentáře:
Okomentovat