pondělí 4. června 2012

"A cos teda vařila minulej tejden?"

Na blogu předkládám tu zajímavější část mého vaření, ale leckomu vrtá hlavou, co ta "Vilemína" vaří normálně? Nehraje to tady na nás trochu?
Když někde mám povídání s knížkou Cukr na nitku, automaticky mě posluchači pokládají za experta na úplně všechny otázky s vařením a výživou spojené, podobně i kategorie známých a kolegů z širšího okruhu si pak žádá nejrůznější osvědčené rady - udělovat je mi potíže nečiní, naštěstí jsem za život už vstřebala poměrně dost informací, s kterými vystačím. Anebo si je pak dohledám, když se mi z pro mě vachrlaté sitace povede vybruslit, aniž bych se prozradila:), nebo když musím přiznat, že opravdu nevím.
Nevím, jestli je moje všednodenní kuchyně nějak vybraná, ale mnozí to předpokládají. Tak tedy výčet toho, co jsem navařila minulý týden:

bramborovo-tvarohové šišky se strouhankou (sladké) rcp
pečená kuřecí stehna se zeleninou (cuketa, lilek, rajčata, řapíkový celer, cibule a česnek), rýže
žampiony plněné mletým masem
salát s mozzarellou
kyselo z kvásku s houbami, vajíčky a brambory rcp
tvarožník s rebarborou rcp
filé zapečené s rajčaty a cuketou, suché tousty
žemlové knedlíky, zelí, vepřové rcp
kuřecí steak, salát s avokádem

Snad bude inspirací i vám (stejně jako další podobné články v této rubrice). Sama se řídím nejen momentálními chutěmi, ale hlavně nabídkou v obchodech, při velkém nákupu o víkendu se snažím rozmyslet si rovnou jídla na celý týden.
A přiznávám, že ne vše se mi povedlo: právě ty žampiony tentokrát nedopadly tak, jak jsem chtěla - masová nádivka mohla být lepší, použitá směs koření indického střihu k nim neseděla ani podle potomka, ač další strávníci nic nenamítali.
A ještě jeden nepodařený experiment, měla to být rychlá nouzovka: ze zbytku rebarbory jsem chtěla uvařit pudink, ale vznikla z něj hnusná, dosti kyselá blemtačka, která šla do koše jen po krátkém zaváhání - už dávno jsem něco takhle šmahem nevyhodila! Měla jsem dovařit rebarboru zvlášť jako kompot a poté ji spojit s uvařeným pudinkem - dohromady mi to fakt nešlo.
Tvarožník byl ale dobrý, tam jsem rebarboru úplně obalila cukrem, ani tak se nepřesladila. Ostatní jídla už chutnala správně, tedy dobře.

Žádné komentáře:

Okomentovat