pondělí 30. října 2017

Stále nemám na blog čas...ale vařím

Ani po měsíci se mi ještě neudělalo víc volna na psaní blogu, vrcholí přípravy na rekonstrukci kuchyně a péče o členy rodiny je stále v poměrně intenzivní fázi. Další dobrý důvod mého zaneprázdnění najdete na konci.
Jíst se však musí, tak aspoň vařím a peču, občas i něco zajímavějšího.



Dýňové risotto

Postup stejný jako u risotta, jen do základu k cibuli přidat kostky dýně (syrové).


Palcové sušenky, tentokrát citronové, plněné lemon curdem.


Běžný kynutý závin, zaděláno prefermentem (jako na mazance zde), ten se mi osvědčil. A po upečení potřít směsí rozpuštěného másla a rumu (1:1).


Slaný koláč z tvarohového těsta.


Kuřecí vývar pro vnučku v talířku po jejím tátovi, co jsem mu před lety malovala.


Dýňový koláč: jakékoli těsto (křehké, listové, cukrářské) naplnit: 400 g dýňového pyré, 2 vejce, cca 120 g cukru, 200 ml smetany 30%, 1 lžíce škrobu, dvě špetky soli, 2 lžičky mletého koření na dýni (skořice, mušk. oříšek, zázvor, hřebíček, nové koření) a špetka pepře (tajný tip, dodá jiskru).


Bez dokumentace: hovězí po burgundsku se svítkem, kaparová smetanová omáčka s krůtím a rýží/nudlemi, segedin, sekaná, kuře s houbami na pivě, hovězí jazyk s povidlovou omáčkou, naložené lilky, čokoládový lilkový koláč, skořicové šneky, karamelový cheesecake...

Pozvánka: Od posvícení k adventu

Přijďte si poslechnout něco o pokrmech, doprovázejících podzimní tradice. Chystám i ochutnávku, na ukázku
variace na posvícenské koláčky-hnětynky ze západních Čech

6. listopadu od 15,30 v knihovně na Mariánském n., Praha 1

Žádné komentáře:

Okomentovat