Začíná to tu vypadat nějak vegetariánsky, ale to je tím, že ta jídla z masa nejsou tak zajímavá na popisování, aspoň zatím - gulášek z kližky byl sice jedna báseň, ale co je na tom extra, že. Marinovaná stehýnka - to samé, ale k nim právě jsem přidala krom brambor vařených se slupkou i tuhle zeleninu.
Opět mě zlákal lilek, ale abych ho zapekla se sýrem, to ho bylo málo. Tak jsem ta kolečka proložila na plechu nějakou další zeleninou nalezenou v ledničce: paprikou, čtvrtkami cibule, půlkami rajčat pocházejících ze zahrádky. Zelenina byla dost měkká a vyzrálá, proto jsem ji nechala ve větších kusech. A vzpomněla jsem na Jamieho, jak vše vždy ležérně zalije olivovým olejem, a pokusila se ho napodobit, ale hlídala jsem pramínek, aby byl co nejtenčí, přece jen to nemusí být mastné moc. Trochu soli, trochu pepře, maličko česneku. Kdybych měla po ruce nějakou bylinku, přihodila bych ji taky.
Troubu jsem rozpálila přes 200 stupňů a půl hodinky pekla, chvíli ještě zapnula gril, aby zeleniny dostaly barvu. Estetický dojem, barevnost a kompozice lákají, vůně se line, chuť nezklame.
Nejvíc mě nadchlo, že to šlo tak jednoduše. A z těch stehýnek byla rázem specialita.
Žádné komentáře:
Okomentovat