Z horních stehen jsem opět obrala přemíru tuku i s částí tučné kůže, ale jinak je to maso k dennímu použití docela šikovné. Dělala jsem ho už různě, třeba jako soté
Měla jsem masa skoro kilo, aby mi vystačilo tak na 4-5 porcí. Kousky jsem opekla, osolila, opepřila, přidala dvě cibule na půlměsíčky a česnek nadrobno, trochu papriky a dusila.
Přihodila jsem sáček mraženého leča, když se prohřálo, následovala za ním plechovka sekaných rajčat a červených fazolí a dál jsem vše mírně dusila pod pokličkou.
Žádné podlívání nebylo třeba, všechna zelenina pustila vody až až. Ještě jsem přisolila, přidala jednu malou chilli papričku a dusila dál doměkka. Na tohle množství by mohly být těch fazolí i dvě plechovky. Chuť šťávy byla výborná, lehce nakyslá po rajčatech, mírně pálivá po chilli, a to masu určitě prospělo.
U toho mě napadlo, že ani vegetariánská verze by nebyla špatná, ale zas na celkové chuti se opečené maso dost podílí - takže více zeleniny, cibulku opéci předem. Ani bych nepřidávala sojové maso či jinou náhražku, uzené tofu třeba. Hm, to je zbytečné, když už jsou tam ty fazole, dala bych jich aspoň dvě plechovky, to by se hodilo lépe.
A co k tomu? K večeři s pečivem bylo dobré, zvlášť ta šťáva, která se ještě proležela a lákala ponořit si do ní kus bagetky…Mohlo by být i s rýží nebo kuskusem, proč ne.
Žádné komentáře:
Okomentovat