sobota 18. září 2010

Kuře značně staročeské

Kuře na švestkách bylo výborné, tak jsem se pustila do další variace, tentokrát se švestkami čerstvými, které jsem přihodila k opečenému masu. Na omáčky se mi nejvíce osvědčily horní stehna.
Dusila jsem doměkka, švestky pustily šťávu, ale trochu jsem i podlila vodou. Omáčku jsem zahustila "instantně" rumovými perníčky (copyright Šárka) a krom cibule, pepře a soli jsem už jen podlila bílým vínem. Tato dosti staročeská omáčka byla velmi dobrá, s kuřetem a čerstvým ovocem odhlečená.
Hodně se podobá černé omáčce, ale bez nutnosti připravovat do ní kořenovou zeleninu, která ke změknutí potřebuje přece jen více času než švestky a kuře. Chuť dokonale doladí perník. Tak to se mi líbilo, to je dobré zjednodušení. V zimě bych mohla použít švestky zavařené bez vody, myslím, že ještě nějaké během podzimu naloupu.
Svítek jako příloha opět bodoval.

Žádné komentáře:

Okomentovat