Když se podaří koupit pěkná porce čerstvého lososa, není to vůbec špatné - chce to zkrátka zkusit. Podkova měla čtvrt kila. Domů jsem si ji přinesla opravdu šikovně zabalenou - zatavili mi ji do alu a kdovíjaké fólie, přenášela i uchovávala se dobře.
S takovým hezkým kusem ryby není potřeba mnoho vymýšlet. Dala jsme pdo ni jen kousek másla a osolila. Lososí masíčko se velmi hezky upeklo a vypadalo pěkně šťavnatě.
Odstranila jsem z něj kůži, páteř i kosti a kousek strčila hned do pusy, hmm - opravdu skvělá chuť! Té se mražený losos vyrovnat nemůže... Maso hezky se dělilo a já ho podávala se zeleným salátem, v němž převažoval polníček. Na dvě lehké porce množství akorát vystačilo - nebo na jednu pořádnou:)
Žádné komentáře:
Okomentovat