čtvrtek 4. května 2017

Pozvání na další Restaurant Day

Květnový RD již tradičně chystáme v zahradě knihovny na Hradčanech, tedy na Pohořelci. Účastníci jsou již přihlášeni, a tak můžu slíbit zajímavá menu, dost velký výběr bezlepkových dobrot i rozmanité pozdravy ze zahraničních kuchyní. Nebude chybět ani klasika, ani něco zdravějšího. V zahradě je krásně, ale kdyby letos počasí nevyšlo, přesuneme se dovnitř do knihovny. Ta bude mimochodem celý den v provozu, tak si můžete něco půjčit, vracet cokoli z MKP i se nově zapsat.


Proti plakátu nastalo ještě několik změn, ale nebojte, že nabídka bude ochuzená. V tuto chvíli mám tento seznam, případné aktualizace proběhnou na facebooku. Ti, co mají stránky, můžete prokliknout.


Pozvání na cestu - Renata Dvořáková

Tartaletkový ráj - Radka Pečenková


Dobrůtky od Sušenky - Tereza Suchá

Feeders - Nikola Jajcay

Bety bakes - Betka Koperniech Jaloviciarova

Anglická kafka - Markéta Sasínková

Koláče z Bubenče - Lucie Knyová



Domácí quiche, chutney a marmelády - Iveta Rešlová

Bistro Pokus - Soňa

Bezlepkov - Andrea Králová

Baking-Cooking Healthy - Lenka Šourina







Propagace bude i na Kudyznudy, na facebooku ve vařících skupinách a na webu MKP.ZA dalš šíření jménem všech účastníků děkuji.

A zbývá to nejdůležitější, tedy moje menu. Jak známo, v důchodu není na nic čas, čemuž jsem tedy nevěřila, ale plně se to potvrdilo! Nejsem tedy ještě rozhodnutá, co přesně navařím a napeču, určitě bude:

mexická fazolová polévka

cibulové a chřestové koláče

novinka: trhané maso v housce

cheesecake ve skle nebo tvarožník

citrónové marmelády

citrónová limonáda

Zkoušela jsem nějaké nové recepty, ale zjistila jsem, že se na takovou akci nehodí, jsou lepší čerstvé nebo se špatně přenášejí a servírují...třeba tyhle chřestové rolky s parmazánem:


Uvažuji ještě o paštice, mrkvových muffinech nebo skořicových šnecích, zeleninovém bramborovém salátu s holandským řízkem atd. atd.
Přípravy mi nedovolí přidávat do té doby další příspěvky - jak to bývá, děje se toho i na jiných frontách sopoučasně až příliš a potřebuji přikládat ruku k dílu i tam. O to víc se na všechny návštěvníky budu těšit!

Žádné komentáře:

Okomentovat